Régi pénz készpénzes felvásárlása

Készpénzért vásárolunk érméket, ezüst pénzeket és arany pénzeket az ókortól napjainkig. Magyar vonatkozású papírpénzeket és bankjegyeket is egyaránt vásárolunk.

Képzett becsüsünk egy rövid roncsolás mentes vizsgálattal megállapítja a behozott, eladni kívánt numizmatikai érmék és bankjegyek felvásárlási árát. A legtöbb numizmatikai érmének nem csak a nemesfémtartalmát vesszük figyelembe az értékük megállapításakor. Amennyiben Önnek, mint eladónak más ár elképzelése lenne, úgy egyéb lehetőségekkel egyaránt tudjuk segíteni az eladásban.

Eladásra szánt numizmatikai érméiről, pénzeiről és bankjegyeiről fénykép alapján is végzünk értékbecslést és teszünk vételi ajánlatot.

Székhelyünk Budapesten található, de országosan jelen vagyunk a numizmatikai börzéken, így országszerte vásárolunk készpénzért.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

 

 

A felvásárlás menetéről bővebben:

A legelső lépés a felvásárlási folyamatban, hogy felismerjük partner által behozott, eladni kívánt érméket és bankjegyeket. A beazonosításhoz segítségül kérhetjük a különböző numizmatikai érme és bankjegy katalógusokat, illetve az internetes portálokat.

A meghatározott numizmatikai darabokról ezek után megállapítjuk, hogy a felvásárlásra behozott termék valódi, eredeti e, avagy másolat, utánzat vagy hamisítvány.

Numizmatikai eszközök

A vizsgálathoz használt eszközök:

  • Nagyító
  • Mérleg
  • Subler, tolómérő

Léteznek olyan után gyártott, úgynevezett utánveret darabok az ezüst és arany érmék körében, amelyek katalógus és technikai adataiban megegyeznek teljes mértékben az eredeti darabbal, de ismerjük a gyártót és esetlegesen a verés idejét is. Erre nagyon jó példa az 1908-as évszámú Ferenc József arany 100 koronás érme.

 

Eredeti 100 Korona aranypénz

100 Korona aranypénz utánverete

Miután kiderítettük a behozott érmék, bankjegyek eredetiségét, megkérdezzük az ügyfelet, hogy milyen tervei vannak a darabokkal.
Az eladásra szánt numizmatikai érmékre és bankjegyekre felajánlunk egy felvásárlási árat. Amennyiben ezt a felvásárlási összeget az eladó elfogadja, úgy kiállításra kerül a vételi jegy. A felvásárláshoz és a vételi jegyhez szükségeltetnek az eladó adatai, illetve a felvásárolt darabok megnevezése és felvásárlási áruk.

Amennyiben az eladónak nem sürgős a numizmatikai darabok értékesítése, avagy nagyobb értékű és ritkább érméről vagy bankjegyről legyen szó, amelyek nagyobb közönség elé kívánkoznak, úgy más felvásárlási és értékesítési konstrukciókat is fel tudunk ajánlani.